SVĚTELNÁ KNIHOVNA | STAŽENÍ TEXTU |
VESMÍRNÍ PŘÁTELÉ O STRAVĚ
504. Stravování. (Přijal Vlastimil H.) 5.1.1999. 11:47-12:36 hodin. Místo: Šumperk.
505. Stravování, další informace. (Přijal Vlastimil H.) 5.1.1999. 13:33-14:15 hodin. Místo: Šumperk.
526. Stravování. (Přijal Vlastimil H.) 25.1.1999. 11:30–12:13 hodin. Místo: Šumperk.
534. Týdenní jídelníček pro mne. (Přijal Vlastimil H.) 1.2.1999. 11:30–12:13 hodin. Místo: Šumperk.
535. O mase a jídle vůbec. (Přijal Vlastimil H.) 2.2.1999. 11:41–12:05 hodin. Místo: Šumperk.
569. Zdravotní stav lidí zemí českých. (Přijala Kateřina P.) 27.3.1999. 8:32–9:17 hodin. Místo: Zlín.
1764. Pravda o lidském stravování. (Zpracoval Martin W., David B.) 2003. Místo: Brněnsko, Žatecko.
Hlavním úkolem tohoto materiálu je vnést trochu světla a pravdy do problematiky lidského stravování, která je plná lží, nepravd a mýtů.
Důkazem je mimo jiné i skutečnost, že z celkového počtu obyvatelstva planety Země jsou jen 2 % úplně zdravých lidí. Je však svobodnou volbou každého člověka, zda se s tím, co je zde uvedeno, ztotožní či nikoliv. Informace je však potřebné – jako kterékoliv jiné – VYCIŤOVAT SRDCEM.
Hlavní rozdíl tkví v pohyblivosti a nepohyblivosti duše a ducha, což souvztaží i s fyzickým tělem. Jestliže oddělíme např. list rostliny, která se nemůže zjevně pohybovat, tím ji nezabíjíme, protože duše této rostliny je nepohyblivá, dělitelná a zůstává tak i v oddělené části jejího těla (názorně vidět také např. na vánočním stromečku. Když se uřízne a následně hned dá do teplé místnosti, přesto, že se jedná o uříznutou část stromu, jehličí hned neopadá – je tam ještě duch stromku. Jehličí začne opadávat postupně až po nějakém období. To duch začne postupně stromek opouštět). Toto dokazuje i Kyrlianova fotografie. Jestliže tento list sníme, jde i tato duše rostlinky do našeho těla, přesněji do duševní báze a dochází tak ke sdílení prožitků - vibrací, neboť je to přínosem jak pro rostlinku tak pro člověka.
Naproti tomu u zvířat, jsou-li usmrcena, duše z jejich těl ihned prchají pryč a to, co lidé konzumují, je jen kus mrtvé zkažené hmoty. Navíc si do těla zavádějí energie stresu a strachu, které zvíře prožilo okamžikem své násilné smrti a dále se pak člověk karmicky zatěžuje, neboť hrubě porušil duchovní - Kosmické zákony a to tím, že zkrátil život např. krávě, která navíc mohla spásat po svůj život další rostlinky a povyšovat tak jejich duchovní úroveň. (zdroj: George Adamski, kniha „Uvnitř vesmírných lodí“ – kapitola „Opět velký mistr“, www.vesmirni-lide.cz .)
Z výše uvedeného článku je jasné, že člověk je bytost živící se rostlinnou stravou. Avšak proto, že tolik lidí dnes propadlo omylu, že člověk je od přírody všežravec (čímž se svou kulturou výživy bezpochyby stal), musí zde být ještě poukázáno na fyziologické rozdíly mezi živočichy živící se rostlinami, mezi všežravci a masožravci.
Fyziologické porovnání rostlino-, vše- a masožravců
Zuby Čelisti Sliny Žaludek Žaludeční kyseliny Střeva
Vitamín C Ruce Pot |
ČLOVĚK / VEGETARIÁN krátké stoličky a řezáky pohyblivá do stran alkalické, obsahující ptyalin podlouhlý a prohnutý málo kyseliny solné a pepsinu
neprodukují urikázu žádný vlastní vitamín C prsty k trhání ovoce ochlazování potem skrz kožní póry |
VŠEŽRAVEC / MASOŽRAVEC dlouhé trháky, žádné řezáky ani stoličky pohyblivá jen vertikálně kyselé, žádný ptyalin pro trávení škrobů kulatý vak 10 - 20 krát více kyseliny solné a pepsinu
produkují urikázu k odbourávání kyseliny močové produkuje vlastní vitamín C drápy k trhání a usmrcování žádné kožní póry, ochlazování prostřednictvím jazyka
|
Z výše uvedené tabulky jasně vyplývá, že člověku chybí předpoklady k pojídání masa. Věda zabývající se výživou, která je ovládána negativním stavem, argumentuje tím, že člověku a hlavně dětem, budou chybět důležité prvky a látky potřebné pro zdraví a růst. Jedním z těchto hlavních argumentů jsou například bílkoviny.
Vědci zabývající se výživou jsou, pokud jde o lidskou potřebu bílkovin, mezi sebou tak nejednotní, jak je to jen možné. Takzvaní experti doporučují od 30 g za den přes 1 g na kg, až po 100 g na den. Vše jsou to ale jen teoretické úvahy, přitom příroda nám poskytuje jednoduchou ukázku potřeby denních bílkovin.
Největší potřebu bílkovin v průběhu svého života má člověk jako kojenec. Během prvního půlroku svého života svou hmotnost během 6 měsíců zdvojnásobí, což se pak už nikdy neopakuje. Není pochybností, že mateřské mléko je pro kojence optimální stravou. Lidské mateřské mléko přitom obsahuje 2 % bílkovin. Jsou-li tato 2 % bílkovin pro kojence optimálním množstvím, pak tedy člověk po zbytek svého života potřebuje méně než 2 % bílkovin. Žádný jiný savec v dospělosti nepotřebuje více bílkovin, než je v mateřském mléce jeho druhu. Lidoopové, sloni atd. se živí v dospělosti výhradně rostlinnou stravou, která obsahuje 1-2 % bílkovin a přitom jsou zdraví. Člověku je přitom doporučováno jíst maso, které obsahuje 20 – 22 % bílkovin.
Totéž platí i pro ostatní látky jako jsou aminokyseliny, vitamíny, železo a další prvky. Nic z toho výše uvedeným a jiným savcům však nechybí.
Kravské mléko by kojenci neměli vůbec konzumovat, je určeno pouze telatům, poněvadž obsahuje kaseinovou bílkovinu, která je zcela odlišná od globulinové bílkoviny lidského mateřského mléka, tudíž je pro kojence cizí. Musí být imunitním systémem zbavená jedů, což představuje značné zatížení pro obranné síly kojence.
Malý obsah laktózy v kravském mléce vede k nedostatečnému tvoření myelinu v mozkových buňkách kojence. Telata prodělávají mnohem menší růst mozku než lidé.
Co se týče kalcia v kravském mléce, je jeho obsah oproti lidskému mléku velmi vysoký. Bohužel značný obsah fosfátů (5 x vyšší) než u lidského mateřského mléka a alkalizace trávicího prostředí způsobují, že vstřebávání více než 2/3 kalcia je pozastaveno. Vysoký obsah bílkovin v kravském mléce navíc vede k tomu, že tělo vylučuje mnoho kalcia přes moč dokonce více, než je do těla v tomto mléce přivedeno.
Mléčné bílkoviny totiž obsahují asi 3 x více aminokyselin z obsahem síry než rostlinné bílkoviny.
Tento vysoký obsah aminokyselin s obsahem síry by při pravidelném konzumování mléka vedl k překyselení krve, pokud by se tělo tomuto nebránilo. Tato obrana spočívá v tom, že je zásaditý fosfát kalcia uvolňován z kostí a konečný produkt tohoto procesu – kalciumhydrogenfosfát – je vylučován přes moč. Tímto způsobem kravské mléko odebírá kostem hodnotné kalcium.
Člověk by se tedy měl stravovat co možná nejpřirozeněji, tzn. co nejméně i vařit, neboť tímto procesem se ztrácí v průměru až 70 % vitamínů, ničí se enzymy a tak celkový přísun těchto důležitých živin je tímto procesem snížen na minimum. Pokud zde o čerstvou zeleninu, vyhání se z ní duch – vařená strava = MRTVÁ STRAVA.
Nejpřirozenější a nejdokonalejší výživu tvoří ŽIVÁ SYROVÁ STRAVA, tzn. ovoce, zelenina, obiloviny, semena všeho druhu, plody, klíčky s přídavkem bylin, koření, rostlinné oleje lisované za studena a med.
Dokonce při vážnějších onemocněních jedině syrová strava je ideální léčivou stravou !
Nejlepší motivací pro tuto formu výživy je přání po úplné harmonii s Kosmickými – duchovními – energetickými zákony Stvořitele, podle kterých všechno, vždy a všude 100 % funguje. Syrová strava nám pomáhá plně využít tělesné a jemnohmotné energie pro náš duchovní vývoj, jelikož se žádná energie neztrácí zbytečnou trávící prací. Člověk si živou stravou vytváří nejlepší základnu pro to, aby se stal duchovnější bytostí, která žije láskou a moudrostí v harmonii s celým Stvořením. Je samozřejmé, že k dosažení této harmonie nestačí jen strava, je to jen krůček k tomuto, ale důležité jsou i další činnosti lidských bytostí a na prvním místě je jejich MYŠLENÍ.
Za stravu a pití je žádoucí před požíváním poděkovat Stvořiteli Prvotnímu všeho a všech i planetě Zemi a poslat do pokrmu lásku. Pokud se to dělá s láskou a upřímně, tak nenechá Stvořitel nikoho otrávit a neg. energie přetransformuje v neškodné. Také se jídlo láskou obohacuje o chybějící prvky a vitamíny !!!
Dále se má jídlo konzumovat pomalu, vychutnávat si ho. Nikoliv ve spěchu a stresu. Porce přiměřené, tak, aby se člověk nasytil, ale nepřejedl. Důležitá je pestrost a rozmanitost – mnoho druhů zeleniny a ovoce, často střídat složení stravy. Lidem na duchovní cestě s vyššími vibracemi stačí menší porce jídla i menší četnost za den (někomu stačí 2 jídla, nebo i 1, což je způsobeno lepším proudění energií v tělech člověka).
Vše je ale individuální záležitostí každého jedince. Dle toho má i kvalitu života – zdraví.
VŠECHNY INFORMACE o tom, jak zlepšit kvalitu života a žít v Lásce a harmonii s celým Stvořením a jak dodržovat duchovní – Kosmické zákony; o příčinách očistných procesů planety Země; o nebezpečí zneužití informačních technologií a blížící se čipové totalitě; o kontaktech s Vesmírnými lidmi plných Lásky a dobra a jejich pomoci nám – spojení s Vesmírnými národy; jak se dostat z pasti negativního stavu a vrátit se k pravé přirozenosti lidského života ?
Toto vše (sdělení 1764) a mnohem víc – 7000 stran textů informací z 50 knih a přes 3000 obrázků – najdete na internetových adresách :
www.vesmirni-lide.cz
www.vesmirnilide.cz
www.andele-svetla.cz
www.andelesvetla.cz
www.universe-people.cz
www.universe-people.com
www.cosmic-people.com
www.angels-light.org
www.angels-heaven.org
www.ashtar-sheran.org
www.himmels-engel.de
www.angeles-luz.es
www.angely-sveta.ru
www.anges-lumiere.fr
www.angelo-luce.it
www.anioly-nieba.pl
www.feny-angyalai.hu
(snadno získáte také v knihovnách a internetových kavárnách)